Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Krooked
I'm Here A Lot
Posts: 6

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hello

I have been having a internet speed issue with rogers for over 1.5yrs now since switching to the ignite services

I have the 1gb internet and everything in my house is hardwired and tested and all so good connections and speeds for 1gb..

I seem to only ever get if I'm lucky 400mb download and 14-20mb upload

I have modems replaced temporary lines run and still can not fix the issue with the speeds

I even gone as far as to buy a new network card 2.5gb PCIe network card and even also bridge the modem and bought a Asus ROG Rapture GT-AX11000 Router which did nothing to improve the speeds.

 

I have had over 15 techs ranging from basic techs to level 2 techs to senior techs come out and they still can not fix the issue with speeds.

I am running windows 10 Pro on a Asus Maximus Board with I7 2600K

I do not know how to pull the specs of the internet or network information to help provide more details

I at a point now I dont know what else to do and they also seem to think it is all fixed and normal

mean while I still on a temp line from the box on the street 1 house over

I heard of everything from bad modem to old cable wire to broken distribution cable on the street to a broken spigot at the box to my network cabling is no good to its my computer.

 

any help to would be great or ideas to what would cause me not getting full speeds on the ignite services, as before I switched I was on avg getting 800-900mb no issues on the same computer

 

 

IndexLock StatusFrequencySNRPower LevelModulation

Downstream
Channel Bonding Value
23
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
 
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
Locked
693 MHz
279 MHz
849 MHz
855 MHz
861 MHz
579 MHz
585 MHz
591 MHz
597 MHz
603 MHz
609 MHz
615 MHz
621 MHz
633 MHz
639 MHz
645 MHz
651 MHz
657 MHz
663 MHz
669 MHz
675 MHz
681 MHz
687 MHz
699 MHz
705 MHz
711 MHz
717 MHz
723 MHz
825 MHz
831 MHz
837 MHz
843 MHz
350 MHz
275600000
35.3 dB
35.8 dB
33.0 dB
33.0 dB
32.8 dB
35.4 dB
35.5 dB
35.4 dB
35.3 dB
35.2 dB
35.0 dB
35.1 dB
34.8 dB
34.5 dB
34.3 dB
33.8 dB
31.2 dB
32.5 dB
32.9 dB
33.5 dB
34.1 dB
34.7 dB
35.3 dB
35.1 dB
35.2 dB
35.1 dB
35.2 dB
35.2 dB
34.0 dB
33.7 dB
33.5 dB
33.3 dB
32.0 dB
NA
-4.7 dBmV
-5.9 dBmV
-6.0 dBmV
-5.8 dBmV
-6.4 dBmV
-4.6 dBmV
-4.2 dBmV
-4.4 dBmV
-4.3 dBmV
-4.5 dBmV
-4.3 dBmV
-4.5 dBmV
-5.2 dBmV
-5.6 dBmV
-6.1 dBmV
-6.3 dBmV
-7.2 dBmV
-7.3 dBmV
-7.1 dBmV
-6.4 dBmV
-5.8 dBmV
-5.2 dBmV
-4.4 dBmV
-4.6 dBmV
-4.1 dBmV
-4.3 dBmV
-4.2 dBmV
-4.4 dBmV
-4.6 dBmV
-4.6 dBmV
-4.8 dBmV
-5.1 dBmV
-4.6 dBmV
NA
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
256 QAM
OFDM
OFDM

 

IndexLock StatusFrequencySymbol RatePower LevelModulationChannel Type

Upstream
Channel Bonding Value
1
2
3
4
Locked
Locked
Locked
Locked
21 MHz
25 MHz
32 MHz
38 MHz
2560
5120
5120
5120
40.0 dBmV
41.5 dBmV
42.8 dBmV
43.5 dBmV
QAM
QAM
QAM
QAM
TDMA_AND_ATDMA
ATDMA
ATDMA
ATDMA

 

Cable Modem

HW Version: 2.2
Vendor: Technicolor
BOOT Version: S1TC-3.49.18.14
Core Version: 1.0
Model: CGM4140COM
Product Type: XB6
Flash Part: 8192 MB
Download Version: Prod_18.3_d31 & Prod_18.3
os3rules
I Plan to Stick Around
Posts: 30

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hi Krooked,

 

I have been having the exact same problems, thought I didn't go quite as far trying to fix my home network.

 

Try removing everything from the modem and connecting only 1 system that can run 1 Gig speed (wired).  Do the speed test from that computer.  If the speed still stinks then the problem is not with your home network, it is external.

 

You could have Rogers test the "tap", which I believe is the local breakout box.   When they tested mine, they could not even get half the advertised speed, which was only about 10% over the speed I got in my home.  If it is the tap, good luck getting the problems fixed because the external network is the problem and not your home network.

 

 

kmicallef
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

I upgraded to gigabit internet. I have a Hiltron CODA-4582 modem and any computer or device I hook up wired is getting around 270mbps. I have tried my 2 year old desktop, my MacBook pro and my nephew brought his laptop over. All getting around the same speed. When I hookup Wifi
its around 700mbps. I have used different ethernet cable cat6,cat5E, had modem replaced, nothing makes a difference. Every device has gigabit port.

For the heck of it my friend gave me his Unifi access point. I hooked that up wired and shut wifi off from the modem. Everything that connects to the AP wifi is now getting around 270mbps. At my friends house the AP is getting 700+mbps

I'm lost, and have tried everything.
Anyone have any ideas.
RogersAndy
Moderator
Moderator
Posts: 538

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hey @kmicallef!

 

Welcome to the community!

 

Sorry to hear you're having issues with wired connectivity speeds on your home devices. I can appreciate wanting to see speeds closer to your plan and that certainly should be the case. To better assist in getting to the bottom of this I recommend following the troubleshooting steps laid out here.

 

Once done, feel free to update us with your results here :).

 

@RogersAndy

mbalakrishnan
I've Been Here Awhile
Posts: 2

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

I'm in the same boat as you are.. Exactly the same upgrade, service calls, tech responses.. Such a bs! On my old 300mb connection I used to get upto 500! Same tap, cables and end devices. I can't imagine how the would sell and upgrade to gig and downgrade the performance! Just wondering if had the issue fixed.
oshaka125
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

You need to perform the speed test using this site internet speed test I was experiencing the same problem but when I used this site, it gave me accurate results. I performed the test over and over again and it gave the same result. So, I would recommend everyone to check their internet speed here because almost all other speed test tools aren’t that accurate.

nagasur
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Spoiler
There's no difference between this site and all the others. It gives me the same results as speed test, as well as Rogers Speed Test.  On a Gigabit Package from Rogers I'm getting only 300mbps via ethernet.
chomyn
I Plan to Stick Around
Posts: 25

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

With Rogers Gigabit in real world usage, I only get between 440-500 mbps real world usage, not using a speed test, but an actual file transfer reaching 440-500mbps or 55-62 MBps tested through both a usenet and a torrent connection.  I have done a test on my internal intranet testing my network using a file transfer and I have reached speeds around 880mbps or 110MBps.  So I know it's not my network.  All this is hardwired gigabit connections.  I'm not sure what else I can do to improve the internet speeds.

canitguy
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hi,

Recently had a service outage with noise in my local node. Factory reset modem with Rogers support during the outage. Modem took forever to come back online (due to noise).

Since modem coming back on, Ethernet connection is not providing very good throughput. Have one workstation and a PS5 that was working fine before outage which only get about 64 kbps now when connected via Ethernet and gigabit switch (that Rogers installed).

When I attempt to connect my workstation to the ignite modem directly it has the same issue. If i enable bridge mode in the ignite modem and connect the workstation directly it works fine. The minute I either, connect the workstation through either another router connected to the ignite modem or disable bridge mode and allow the modem to route my traffic again I loose connectivity via Ethernet. I can ping sites but cannot browse (it’s very very slooooow)

I have changed switches, cables, reset winsock on desktop. Nothing works however wifi works great. It appears the Ethernet ports have stopped providing gigabit service. On my second ignite modem (Technicolor) since service installed last year. Anyone have any thoughts on the Ethernet connection? Anyone have his issue before?

AM_Brampton
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

I just subscribed to Rogers Ignite 1GB on February 2nd. 2021 Since the connection I am unable to reach even 400mbps download, upload is ok reaching the advertised 30mbps. A technician came Today Feb 3rd 2021 and his diagnostic was everything is ok at the modem , coax cable that runs from my home to the green box outside. This is a Home To the Neighbourhood  Fibre type of internet, meaning the regular FTTN Internet. I had issues with my prior provider and always though it is something on the Neighborhood, because the third party provider is not the owner of the network it couldn't do Anything about it. Well I subscribed Rogers, thinking they can do something, as soon as I got the speed something was bad, less than 300mbps and when I do streaming I got cut offs on the video meaning the same issues I had before.  
Technician said that it would escalate the issue wit the Maintenance team to see if this can get fixed. I will follow up with them in a week to see this issue is resolved