Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
JosephCoelho
I've Been Here Awhile
Posts: 2

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

I have Rogers ignite and I should have upgraded download speed but I'm still averaging 40-70 mbps

RogersMaude
Moderator
Moderator
Posts: 2,348

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hello @os3rules,

 

Thanks for sharing your experience. Sorry to hear it's been overall disappointing. Don't hesitate to let us know if there is anything else you'd like us to do to help!

 

 

Welcome to the Community @JosephCoelho!

 

Could you please elaborate on the nature of the problem you're experiencing?

 

If you could tell us more on how long it's been since you've noticed the issues or if it happens at speific times, as well as troubleshooting steps you've perforned so far, it'll be very useful.

 

Don't forget to run your speed test while connected via ethernet!

 

RogersMaude

os3rules
I Plan to Stick Around
Posts: 31

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hi @RogersMaude

 

Well, since you asked, how about you fix the problems that i have been describing for the past 2 years?  That would help a lot. 

 

Also - I wonder if anyone else has noticed, but the upload speed seems to have tanked for the Rogers Toronto server.  I have been running speed tests (speedtest.net) for ages and have always gotten really good upload speeds (notwithstanding my . download speeds).  Since 29 Sep 2020 the upload speed has been significantly slower, as low as 8 or 9 meg - averaging about 22 meg.  - I usually get over 30 meg. Note that this is ONLY on the Rogers Toronto server - all the others I have used report the usual speeds.  Wonder what is up?

 

RogersAndy
Moderator
Moderator
Posts: 553

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hey @os3rules

 

Feel free to reach out to us @CommunityHelps at your convenience, we'd be happy to assist with any service issues you may have.

 

Regarding the speed test server, are you referring to the Rogers Toronto server via Ookla's speedtest.net? 

 

@RogersAndy

Rising
I Plan to Stick Around
Posts: 9

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

I have noticed the exact same thing with the Rogers server when I do a speed test. I figured it was just mine.

RogersRob
Moderator
Moderator
Posts: 71

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hi @Rising

 

Thank you for your post. 

 

Can you confirm that you are referring to the Toronto server? 

It would also be helpful if you could run a speed test using using this tool and share the results with us. 

 

Awaiting your reply. 

 

RogersRob

Rising
I Plan to Stick Around
Posts: 9

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Yes I was talking about the Rogers Toronto server. 

When I try to click on your tool link it says" This site can not be reached".

os3rules
I Plan to Stick Around
Posts: 31

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

 

The problem with the upload speeds seem to have corrected itself.  I have been getting my usual upload speed for the past 3 days now.

 

Download speed is still a problem.  Today's average was 356.05 which is actually a little better than usual. (This is on a GigaByte  plan BTW).

TSACINFO
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hi Everyone,

I have the Ignite Gigabit plan with Home phone and Ignite Tv. I also have a Deco P9 Mesh WiFi System. Before I switched to Ignite, the Modem/Router (CODA) was in my office where there is a Coax Cable. Now I have to put the Gateway in the concrete wiring closet / alarm / phone / breaker board room. Since then the wifi is rarely fully functioning (Never above 50 Mbps)  and the Powerline Ethernet is Never above 20 Mbps. I also have the modem in bridge mode so that my decos work, so for that reason the Tv boxes connect to the deco network and they work fine) Any help would be great!

RogersMike
Moderator
Moderator
Posts: 25

Re: Ignite Internet Gigabit - Slow Speeds

Hello @TSACINFO 

 

Welcome to the Community and congrats on your first post!

 

Wi-Fi performance can vary depending on a few things: the device you’re using, the distance between the device and your router or mesh network, the Wi-Fi frequency your devices are connected to, and physical barriers like walls in your home and other construction materials.

 

It sounds like the Wi-Fi enabled device are too far from the wireless points. Often the best step is to position the router/mesh system closer to where you primarily want to connect inside the home and will usually result in improved speeds.

 

Sounds like the modem is not optimally positioned inside the home (concrete wiring closet). I’d be happy to help get you on the right track and relocate the modem to a more central location inside the residence.

 

Please send us a private message at @CommunityHelps when you get the chance. Our private messaging system is explained in this blog.


Looking forward & talk soon!

 

Best Regards,

RogersMike