Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

Greetings!

 

I hope everyone is doing well during these crazy time!

 

I am trying to setup a Port Forward on one of my computers that has a Static I.P., I have the DHCP server set to assign 10.0.0.50 - 10.0.0.253.

I am trying to setup a Port Forward for a computer with 10.0.0.14 and I am getting the following Error Message:

"Sorry, This Won't Work.  Your device's IP isn't in range. Please check that your device is connected and has an I.P. between 10.0.0.50 and 10.0.0.253"

 

When I checked the existing Port Forwards on my profile, I do see a few that I had setup in the past for 10.0.0.14 but when I go to add or change an existing port forward for that computer, I always get an error message.  Everything worked fine prior to the launch of the Ignite WiFi app.

 

Any help is appreciated.  I contacted Tech Support but they were unable to assist me.

 

Thank you in advance.

 

Kirk 

 

Solved! Go to Solution.

Accepted Solutions
Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

Thank you very much for the response!

 

I am glad to say that I figured it out! Technical Support suggested that I do a Factory Reset on my Modem and that it would fix my issue...well I can report that it did not fix the problem, I still cannot do the Port Forwarding directly through the Management page  in the Router.

 

As I mentioned earlier, I had set my DHCP server to .50 - .253, so I went in and changed it to .10 - .253(the computer in question had 10.0.0.14) and now I can setup Port Forwarding with no problems! I still have my Static IP's that I set up prior to this so all is good now!

 

Thank you again for your assistance.

 

Kirk

 

 

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,985

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

@knsaunders I think the magic words here are "Everything worked fine prior to the launch of the Ignite WiFi app."

 

When you use the app you're locked out of some of the settings that you had access to if you set the modem up via ethernet or wifi (?). It looks, from your description, that when the wifi app is used it also prevents you from assigning an IP address that is outside of the assigned IP address range for the modem.  I'd say that the app has its own entry checks that go beyond what the modem actually allows. 

 

If you were to run a factory reset on the modem and set it up from scratch as you have previously done, you'd probably be able to set the IP ranges and IP addresses in the manner that you had done previously.  As has been seen in other cases, set the modem up using ethernet and/or wifi (?) and never use the app or online settings.  Use local access only to retain access to all of the settings. 



Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

Thanks for the quick response!

 

I am not having a problem assigning any IP addresses, all of my computers have Static IP addresses and I can change them anytime I want to anything between .2 to .49.

I personally setup up the range of .50 - .253 myself for the DHCP Server. Anytime I log directly into the Modem and go to the Port Forwarding section, this is what I get, please see below:

 
 

Port Forward.png

It is always pointing me to go to the Ignite WiFi website, I am not sure during a factory reset will fix the issue above, it will always point me to to the Ignite WiFi website to setup any port forwards.

 

Kirk

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,985

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

One of the moderators has to approve the image before it's available for public viewing, so, can't see it thus far. 

 

@-G- is the local expert here, but, I suspect he'll confirm my thoughts on this one.  Personal opinion, if you're comfortable with running a factory reset, I wouldn't hesitate to go that route.  That's my own rule, if the device won't behave, it receives a nuking in fairly short order.  

 

Only one way to find out at this point, but, maybe @-G- can provide more thoughts on this. 



Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

I really hope you are right, I was under the impression that anybody with the Ignite XB6 modem is locked out from changing Port Forwards through Mgmt. screen in the modem.

 

Thank you very much for answering, I really appreciated your insight!

 

Kirk

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,985

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

@knsaunders  through the modem management pages, you should have access to all of the settings.  From what I understand, it only gets complicated and limited when you use the app or online settings. Don't know why Comcast and/or Rogers went down that path.  I suspect its a Comcast issue rather than a Rogers issue. 



Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

I agree!  It almost sounds as if because I setup the Ignite WiFi app, it locked me out of that Port Forwarding page through the Modem.

 

I should check with Tech Support if it is possible for me to remove access to the Ignite WiFi app completely and see if that fixes the problem.

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 14,246

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

For the last few months, there were some issues with ignitewifi app, that you couldnt set port forwards at all, it would just error out.
It appears that this has been fixed.
But its possible that there are other issues introduced because of this?

Overall, I do wish that I did have the more full access to the modem settings still (why this is blocked off, I dont know.  Sure have 90% of the average person access the ignite pages, but leave the modem pages open for the advanced users).
But at the same time, i do not want to loose the other features of the ignite pages.   Without bridging and using a higher end 3rd party router, I loose a lot of the parental controls, pausing, etc that it introduces.

I know that using the static IP, is not the issue, as I do that here on quite a number of my devices.

But I think the difference is, I did not change the IP range though.  So they sit in the assignable range, but at that point the ignite software DOES see them, they show up as a device in the device list. (So its on its MAC table of devices and then the DHCP shouldnt then try assigning that IP to something else).
I am then able to set the port forwarding.

One thing that I did notice yesterday... and might be part and parcel of the same issue? visibility?
It appears that when setting the port forward, it has to see the device ACTIVE on the network.
When I was testing something yesterday.. i noticed that it was a shorter list on the devices I could set the port forward for.  Bounced around a bit, then realized the list it was showing me, was the ACTIVE devices.  The modem did still have the list of the inactive ones, but would not give me them as an option to do the forwarding on.



Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

Thank you very much for the response!

 

I am glad to say that I figured it out! Technical Support suggested that I do a Factory Reset on my Modem and that it would fix my issue...well I can report that it did not fix the problem, I still cannot do the Port Forwarding directly through the Management page  in the Router.

 

As I mentioned earlier, I had set my DHCP server to .50 - .253, so I went in and changed it to .10 - .253(the computer in question had 10.0.0.14) and now I can setup Port Forwarding with no problems! I still have my Static IP's that I set up prior to this so all is good now!

 

Thank you again for your assistance.

 

Kirk

 

 

View solution in original post

Highlighted
I've Been Around
Posts: 1

Re: Cannot setup Port Forwarding using Ignite XB6 Modem

Cant set up port forwarding on ignite wifi hub.

 

I went to the tutorial that says to go select network from overview, then select advanced settings from more options. I dont have a more options button under network, so i went to the More tab. There there isnt a advanced settings button, but there is a more options but i cant click it.  Other then that there is just Help and sign out.