Internet
Got questions about your modem, router, speeds or WiFi?
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Forum Posts

Ping Spikes on ethernet randomly throughout day

I'm a little tired of this issue to be honest. It's been ongoing for 3 weeks. I've had 2 technicians come out so far. The first technician took out a coaxial splitter, it didn't change much. The issue seems to be worse during around 8-12 at night. It...

Screenshot 2022-11-04 213314.png Screenshot 2022-11-04 213337.png Screenshot 2022-11-04 214000-after-kicking-everyone-off-netowrk.png speedtest.png

Modem offline?

Hi everyone, my CODA-4582 modem went offline and didn't go back online. I had already reset the modem to factory default settings and still offline.   Is there an activity this morning's maintenance window and this is expected or I have a faulty mode...

ybrik by I plan to stick around
  • 821 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

Wifi pods - not connecting after new modem installed

My Rogers ignite internet was spotty, dropping wifi on a regular basis. Got a new modem today, 2nd gen I think the Tech said. He also said that the 1st gen wifi pods would work with this modem, just unplug them plug back in and you are good to go.  W...

cncp by I plan to stick around
  • 909 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Getting an Error Message...What does it mean?

   Rogers wifi internet is an ongoing  problem since we switched less than a year ago.  It shows I have wifi and am connected with good strength but that is not the case. There is an exclamation point on my wifi icon and I get an error saying YOU MAY...

Mizbets by I've been around
  • 703 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Port Forwarding Problem with Ignite XB6 Modem

Hello!I got the new Ignite modem today. My previous one was Hitron from Rogers as well. I'm forwarding many ports (remote desktop to multiple computers, DistStation services). Unfortunately, I can't make it work using the new modem. The following err...

impr2003 by I plan to stick around
  • 24050 Views
  • 81 replies
  • 0 likes

Gateway Time Incorrect

When I log into the gateway and go to Gateway > Connection > Rogers Network, the local time is off by an hour. Did Rogers fall back a week early?     ***Edited Labels***

Haywood by I've been here awhile
  • 726 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Resolved! Not seeing 2.4G Wi-Fi

Just got ignite internet on 5g. My 2.4g plugs don't work now and I can't get 2.4 although I should .   *** Edited Labels ***

Bigalsings by I've been here awhile
  • 9031 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Intermittent WAN Connectivity Issues

Hello Rogers Community,   Ever since getting Ignite 1 gbps I typically have 1-2 service outage events daily. They typically last a few minutes, then connectivity returns to normal. This is a fairly high priority problem as I am a fully remote worker ...

Resolved! speedtest shows problems since September 20 in Ottawa centretown

I keep a log of SpeedTest results here in Ottawa centretown (Little Italy), and things went bad for my 1000/30 service around September 20 and have not improved.  See the attached graph of my SpeedTest log.  Yes, I power cycled the router.  My TekSav...

iwin.png
idallen by I plan to stick around
  • 800 Views
  • 3 replies
  • 1 likes

Ignite internet question

Our building signed new contract with Rogers for ignite internet and tv. I don't use tv at all. Only internet. Currently I have Hitron modem CODA-4582U. Building  says that in a few days there will be cut off of old cable service. Will my old modem s...

xcanada by I've been here awhile
  • 1180 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

horrible speeds over VPN

Hi, I recently switched to Rogers gigabit from Bell. I have a CODA-4582 modem, firmware 2.0.10.34T6. I frequently work from home connecting to work over a Cisco VPN. Everything is much slower compared to when I was on Bell and compared to a friend us...

hoek by I plan to stick around
  • 15805 Views
  • 66 replies
  • 0 likes

Overhead temporary Feed

Going on Three Years (3 Years) for the overhead wires in our front Trees. When is someone going to repair this ugly temporary feed which goes from the front of our house across the street, then across the court twice before it lands in another tree ...

RossS1 by I've been here awhile
  • 735 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

Internet Latency/Ping is Terrible

Hello,  The latency/ping of my home (wired) internet has been terrible over the last few weeks. I am getting random ping spikes every 20 seconds or so when gaming and on video conference call. It is extremely frustrating, my ping would randomly go fr...

Pocheng by I've been here awhile
  • 771 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Resolved! Ubiquiti Dream machine SE and Bridged XB7 no IPv6 passthrough

I haven't been able to get IPv6 working on my UDM SE, my XB7 is in bridge mode, IPv6 works fine if I connect my computer directly to the XB7 via ethernet. I haven't had any luck with any of my findings on the interweb and am hoping maybe I'll have so...

Screen Shot 2022-10-22 at 3.10.40 PM.png Screen Shot 2022-10-22 at 3.10.50 PM.png
ctafts by I plan to stick around
  • 1117 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

No internet when I'm using 2.4Ghz only

This all started when I received the new Rogers Rocket Modem to support higher internet speeds. Since getting the modem, I've had multiple issues with my smart switches..namely, I can't connect them to the "new" wifi network.   I did some quick troub...

MycohF by I've been here awhile
  • 2935 Views
  • 5 replies
  • 0 likes