Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
I've Been Here Awhile
Posts: 3

Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

Since the security changes to rogers (yahoo) email I can't check my brogers emails through gmail. Prior to the change there was no problem. I've entered the full email address into the user name field in Gmail, same as I did in Outlook. Here's the eror message I get:  "Unable to establish secure SSL connection to pop.broadband.rogers.com"  Anyone else experienceing this??

 

***Added labels***

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 3,570

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

@johnrm:

 

Try changing the incoming server to "pop.mail.yahoo.com", per the following long thread on the topic:

 

http://communityforums.rogers.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Getting_connected/thread-id...



Highlighted
Rogers Employee
Rogers Employee
Posts: 145

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

Glad you were able to get here as I suggested during our call. Hope the suggestions resolve your issue.

Highlighted
I've Been Here Awhile
Posts: 3

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

Thank you very much, that solved the problem!

Cheers!

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 3,570

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

@johnrm:

 

Thanks for for confirmation of the fix. Sometimes adding "@rogers.com" is enough, sometimes the server change is also necessary.  It seems to depend on the setup/software/etc.



Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 6

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

I have two rogers emails.  One works with pop.broadband.rogers.com in gmail, the other doesn't.  I switched the broken one to pop.mail.yahoo.ca and it works.

 

Anybody understand what's going on?

 

Highlighted
I'm a Senior Advisor
Posts: 2,154

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

@SB28  In response to your question "Anybody understand what's going on?"

 

I can say personally, I don't have a clue - it all seemed to start with an expired certificate 2 weeks ago, which on its own makes sense, but even though the certificate was validated, there continues to be odd things happening to many people's email configuration with the yahoo or rogers email services.

 

Just wondering, has anyone following this opened a ticket on it or attempted to get the issue moved up to engineering.

 

There has been close too 160 posts on this very topic in two threads in two weeks, and their is no consistent solution or respnse at this time.

 

I glad that people are figuring it out, but I think it is beyond time for Rogers and Yahoo to take this on and get it stable and predictable and put out a new support description on the Rogers help and support pages.

 

Could a moderator please take on moving this up through the support chain.  I think it is time.

 

Bruce

Highlighted
I've Been Here Awhile
Posts: 3

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

Go into "Accounts and Import" in Gmail. Under "check mail form other accounts" select "edit info" and enter the full POP email address you are checking in the username box and pop.mail.yahoo.com and port 995 for the server. Worker for me on all my POP accounts in Gmail.

Highlighted
I've Been Around
Posts: 1

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

Thanks for everyone's help.

It's nuts that Rogers support doesn't know this.

Highlighted
I'm a Senior Advisor
Posts: 2,154

Re: Gmail won't fetch rogers POP emails from port 995 since Feb. 01/17

See also this link re POP and Yahoo - Yahoo is disabling POP March 31st, so anyone on POP will have to go IMAP.

 

See the two links on my post in the solution.

 

http://communityforums.rogers.com/t5/forums/forumtopicpage/board-id/Getting_connected/message-id/438...

 

Bruce