cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

XB6 Connection Issue

foxdog
I've Been Here Awhile

Hello All,

I have Rogers Ignite and an Arris XB6 modem.  I am having some connection issues.  First of all the internet works for my 3 TVs and my Wife's, daughters and my phones.  My son returned home and his phone shows it connects but it won't actually download anything and nothing works.  Also we tried my PS4 and it wouldn't connect.  Also tried a LAN cable and it shows it was connected to ignite but wouldn't actually connect.  I have called Rogers tech support with no resolve.  I also called Playstation and they advised it is a modem/ISP issue.  I took the PS4 to by brother-in-laws house and it connected to his ignite without issue.  Also my sons phone worked fine there as well.  I can't find any other ideas to fix this other than to get a new modem.  Any ideas?

Thanks.

 

***Added Labels***

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: XB6 Connection Issue

foxdog
I've Been Here Awhile

Hello,

I have resolved the issue.  I required a new modem.  Apparently most of these modems are refurbished from the US and something to do with Xfinity and blocking the devices.  My father also had the same issue in London.  Looks like my issue happened after the last firmware updates to the modem.

 

Anyways, thanks for the help.

View solution in original post

5 REPLIES 5

Re: XB6 Connection Issue

RogersAndy
Retired Moderator
Retired Moderator

Hey @foxdog!

 

Lack of connectivity can certainly put a damper on the whole Ignite experience to say the least! It's interesting though that it's only occurring on those two devices. I'd be happy to help. Can you confirm the following for me?

 

  • Have you tried forgetting the WiFi network on each device and reconnecting? Does the issue persist?
  • Are you using your own router or switch within the home? Or just the XB6 modem.
  • Do you have our whole home WiFi Pods?
  • Is there an error message such as "Connected - No Internet Access"?
  • I assume you've already tried rebooting the modem and devices but have you attempted a factory reset of the XB6?

Thanks!

 

@RogersAndy

Re: XB6 Connection Issue

foxdog
I've Been Here Awhile

Hello,

I have resolved the issue.  I required a new modem.  Apparently most of these modems are refurbished from the US and something to do with Xfinity and blocking the devices.  My father also had the same issue in London.  Looks like my issue happened after the last firmware updates to the modem.

 

Anyways, thanks for the help.

Re: XB6 Connection Issue

Qualanthar
I've Been Here Awhile

How did you get a new modem?

 

 My situation is similar. It works ok on the cell phones and TV mostly but both my wired PC and my girlfriend's WiFi Mac experience frequent disconnects.

 

 I'd like to try replacing the modem but asking Rogers for one does not do the trick.

Re: XB6 Connection Issue

jay-5
I've Been Around

Ignite Promise is not a Promise. Connection keeps breaking so often with this new Gateway modem, we were better off with the previous one, any solutions for a very stable and consistent connection with the promised speed!!!

Re: XB6 Connection Issue

Greetings and welcome to our Community @jay-5!

 

If you're having difficulties with your Internet connection, I can troubleshoot.

 

Please PM us @CommunityHelps. If you're not familiar with our PMing process, you can find instructions here.

 

Regards,

RogersCorey

Topic Stats
  • 5 replies
  • 3956 views
  • 2 Likes
  • 5 in conversation