cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nokia FastMile 5G Gateway 3.2 - Speed Test not working for the last 2 month

cata2ca
I'm here a lot

Hello, 

Something happened in the last 2 month probably a firmware update that broke Speed Test function.

 

Currently I click on "Start Speed Test" and after I acknowledge the "Privacy Policy" test starts and I get a pop-up message with "something went wrong" at bottom and results box display message "ERROR"

Because we users do not have visibility into those settings my guess is that only Rogers network team can fix it.

Let me know if you need log info. 

 

Router additional info:

Manufacturer: Nokia
ProductClass:3TG01797
HWVer:3TG01797ACAA
SWVer:1.2301.00.0394

 

4 REPLIES 4

Re: Nokia FastMile 5G Gateway 3.2 - Speed Test not working for the last 2 month

SHEEB
I've been here awhile

Same here. Maybe Ookla didn't like Nokia using their website for testing?

Re: Nokia FastMile 5G Gateway 3.2 - Speed Test not working for the last 2 month

gareth01
I've been here awhile

Mine hasn't worked since Dec 29th either

Re: Nokia FastMile 5G Gateway 3.2 - Speed Test not working for the last 2 month

RogersMoin
Moderator
Moderator

Hello, @cata2ca, @SHEEB, and @gareth01

 

Thank you all for being our Community members; thank you for flagging this issue with the built-in Speed Test function on your Nokia FastMile 5G Gateway 3.2. Has this been reported to tech support?

 

We can help submit a ticket on your behalf; please send us a private message at @CommunityHelps. We detailed more info about our private messaging in this blog

 

In the meantime, you can use other online speed test tools to check your internet performance. Thank you for your patience and understanding.

 

Cheers,

RogersMoin

 

 

Re: Nokia FastMile 5G Gateway 3.2 - Speed Test not working for the last 2 month

I can confirm, my FastMile Gateway cannot use the onboard Ookla speedtest either.

Topic Stats
  • 4 replies
  • 343 views
  • 1 Like
  • 5 in conversation