Internet
Got questions about your modem, router, speeds or WiFi?
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Forum Posts

Intermittent Disconnecting and Reconnecting

I'm an existing Rogers customer, maybe for 10+ years so we got the switch over to Rogers Ignite quite late (about a month ago). Switched from the legacy modem and red tv-box to the XB7 White Modem Router and the Tiny Black Wifi TV Box.   Right after ...

CiscoVo by I've Been Here Awhile
  • 2931 Views
  • 20 replies
  • 1 likes

XB7 Port Forwarding

Hello, I recently upgrade to ignite services.  With this upgrade my modem was change from a Hitron to and XB7.  In the settings of the Hitron I was able to forward public ports to private ports and I configured my network using these options.  Since ...

hp2212 by I've Been Around
  • 1647 Views
  • 15 replies
  • 0 likes

Unable to Wireless Print After Changing to Ignite Modem

A little rant, but more so, reaching out for some WiFi help/advice.....   Started with Ignite bundle 5/7 ago and running 1gbs; express set-up went smooth, added devices to the Gen2 gateway with ease  - including my Canon laser Printer, its listed as ...

leonjulie by I've Been Here Awhile
  • 6435 Views
  • 39 replies
  • 1 likes

Unstable ping and Latency issues on both Ethernet and WiFi

Hello all, In desperate need of some help with ping and latency issues on a hardwire ethernet connection and WiFi. For the past two weeks, I have had unbelievably unstable ping and latency while playing rocket league to the point where it is almost u...

jkrupa by I've Been Here Awhile
  • 163 Views
  • 6 replies
  • 0 likes

Moca Network Installation Problem

So I have recently bought a Screenbeam Moca 2.5 adapter   https://www.amazon.ca/Actiontec-Bonded-Network-Adapter-Ethernet/dp/B08ML634YB/ref=pd_lpo_2?pd_rd_i=B08ML634YB&psc=1   My Router was XB7 Generation 2 and I have the Moca function enabled. Previ...

308411364_505390160964056_5154571653269236372_n.jpg
Duykhang108 by I've Been Here Awhile
  • 120 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

XB7 Bridge Hidden WiFi

Has anyone noticed that their XB7 whole in bridge mode still outputs a hidden Wifi network. Have tried to disable the wifi but a hidden network will continue to show.       ***Edited Labels***

AccordXTC by I'm a Reliable Contributor
  • 1058 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Accessing game from External IP

Hello I have a CGM4331COM modem. This modem does not allow me to port forward but it has port triggers. I am setting up an Arma # server and it uses Port 2302. So I set up the port trigger to allow this port. Also the AMP game server has a web page o...

Rjdugas by I've Been Here Awhile
  • 116 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

5GHz network goes down on XB7

Hi everyone, I upgraded to Ignite 2 weeks ago and have been using the XB7 in normal configuration with a single SSID for both 2.4 and 5 GHz networks. I've been popping into 10.0.0.1 periodically to check on my devices to see what's connected to which...

Hwaiting by I Plan to Stick Around
  • 139 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Resolved! Can't make bridge mode work Ignite XB7 Airport Extreme

Hi everyone: I had Rogers internet installed in May. This is a rural application, so it is essentially what is known as "fixed wireless": A radio/antenna attached to the outside of my house; ethernet cable running into a power injector inside with an...

Resolved! Rogers Ignite 150 Disconnect and Unresponsive At Times

Hi Rogers Forum,   I just switched from CarryTel 75/10 to Rogers Ignite 150/30 for about 2 days or so.  Rather than faster speed, I have been noticing more frequent disconnections and sometimes there seems to be higher than usual latency.  I suspect ...

Siward44 by I'm Here A Lot
  • 308 Views
  • 9 replies
  • 0 likes

FQDN and Arris TG4482A / XB7 Modem

I have used the fixed fully-qualified domain name feature that only Rogers offers for many years so I can access devices in my home without having to use DDNS. But I recently changed from a Hitron cable modem to the Arris TG4482A / XB7 which has the ...

MitchellS by I'm Here A Lot
  • 442 Views
  • 7 replies
  • 0 likes

Cell Phone Not Connecting to Home WiFi Network

Hello,I have LG Stylo Plus 3 phone that was working fine till yesterday.Modem is white Tricolor CCGM4331COM. with Ignite package.Today without any changes to any settings either on phone or router, the WiFi name [ssid] started to show "disabled" unde...

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg
Mani12345 by I've Been Here Awhile
  • 1534 Views
  • 22 replies
  • 1 likes

XB7 issues connecting to websites (wifi and ethernet)

Hello,  I recently switched to Ignite internet (hardware: CGM4331COM).  I'm experiencing an issue on my phones and laptops, via wifi and ethernet.  The issue is that some websites (including rogers.com) time out (err_address_unreachable) when trying...

Syrous_PL by I'm Here A Lot
  • 206 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

Replacing The Rogers Modem and Optical Node

Hi All,I am looking to replace my Rogers Modem and ideally, optical node with my Ubiquiti EdgeRouter 4.Presently I am unaware of what purpose the Optical Node provides and if it can be replaced by using a SFP directly into the ER4.  I am aware of the...

nettech by I've Been Here Awhile
  • 410 Views
  • 6 replies
  • 0 likes

Network Cable Unplugged Error on Ethernet Adapter

 Hello all, I am getting a "Network Cable Unplugged" error on my Ethernet adapter. I am trying to connect my Asus G11CD Desktop to Ignite WiFi Gateway XB7. I had this same issue years ago with an older modem and a gaming friend who was an ISP helped ...

Symphony50 by I Plan to Stick Around
  • 966 Views
  • 19 replies
  • 0 likes

Whole Home WiFi Promise?

Perhaps I’m missing something here but shouldn’t “whole home internet” or the “ignite wifi promise” mean something? Technicians diagnosed that my router is not meeting all “corner to corners” of my home but still want to charge me for wifi pods? This...

Bor3dcanuck by I've Been Here Awhile
  • 304 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Latency Spikes in PC Gaming

Hello, I am experiencing intermittent high latency between modem and ISP at the first hop.  How might one escalate this to Rogers and or further diagnose this issue? Intermittently, I get between 120-500ms latency spikes that last a few seconds in on...

AaronMT by I Plan to Stick Around
  • 607 Views
  • 6 replies
  • 0 likes