Internet
Got questions about your modem, router, speeds or WiFi?
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Forum Posts

Resolved! DHCPv6 - Missing Required Option on XB7

Hi all, Recently in the past few weeks, my internet keep dropping randomly  multiple time in a days, each time around 1 minutes then internet comeback.   When I check the event logs, there are some critical issues in the log at the time internet drop...

phucnb1 by I've Been Here Awhile
  • 137 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Resolved! XB7 in bridge mode. Which port?

I would like to connect my XB7 in bridge mode with my router   I heard I can do it with ONLY ONE PORT 1) Please confirm which port should I use? - I read online  -  it must be port #1. Is it left bottom port if you look from the back? (next to 2.5 gi...

savinmy by I've Been Here Awhile
  • 225 Views
  • 8 replies
  • 0 likes

Resolved! Ignite WiFi Gateway – Change/Disable DHCP/DNS/IPv6

Incomplete DHCP4 functionality in Technicolor CGM4140COM:   Hi all, I was getting an error message when assigning DHCP reservation for my device, and then when I try to assign it again I get a message that the IP address had been already reserved. Bu...

aeromedved by I've Been Around
  • 4690 Views
  • 9 replies
  • 0 likes

Can I use a Purchased Modem?

I recently upgraded to a high end gaming router and my wifi and speeds have substantially improved.To do this I put the Hitron GB router (4582U) on bridge mode and am currently using it in conjunction with my router on modem only mode.I invested in a...

Apex by I've Been Here Awhile
  • 4886 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Resolved! Need detailed guidance for X7 router in bridge mode

I need to setup my pfSense router to use IPv6 addressing. The IPv4 is working very well with my new 1.5 Gigabit service but I cannot find the technical data for Rogers implementation of IPv6.Hoping there is an expert on this forum that can help me.  ...

Resolved! Hitron to Ignite (bridge mode questions)

So I'm using the older Hitron CODA modem in bridge mode. It has never given me any problems in the years I have owned it. Maybe 5 times it went offline and that was a service outage.   It all runs into my Ubiquiti setup that has a USG and a UAP-AC-PR...

raymate by I've Been Here Awhile
  • 639 Views
  • 7 replies
  • 0 likes

Cannot SSH to wired server from internal network using XB7

Prior to getting Rogers Ignite Internet XB7 modem, I had a PC wired to my old Hitron modem, with an IP on the 10.0.0.1/24 network and I had a second router wired to 10.0.0.1/24, but acting as a gateway for a 192.168.1.1/24 network.  With the Hitron, ...

joebloe2 by I Plan to Stick Around
  • 1701 Views
  • 20 replies
  • 0 likes

How to disable Rogers Ignite Wifi Hub remote management?

Hi All,Modem details: Model: CGM4331COM Vendor: Technicolor Hardware Revision: 2.0 So I am trying to change my 5Ghz WiFi channel (to 36) and channel bandwidth to 20/40/80/160 option.Firstly those options were disabled for me but I found out on this f...

horrible speeds over VPN

Hi, I recently switched to Rogers gigabit from Bell. I have a CODA-4582 modem, firmware 2.0.10.34T6. I frequently work from home connecting to work over a Cisco VPN. Everything is much slower compared to when I was on Bell and compared to a friend us...

hoek by I Plan to Stick Around
  • 9024 Views
  • 66 replies
  • 0 likes

Resolved! Ubiquiti Dream machine SE and Bridged XB7 no IPv6 passthrough

I haven't been able to get IPv6 working on my UDM SE, my XB7 is in bridge mode, IPv6 works fine if I connect my computer directly to the XB7 via ethernet. I haven't had any luck with any of my findings on the interweb and am hoping maybe I'll have so...

Screen Shot 2022-10-22 at 3.10.40 PM.png Screen Shot 2022-10-22 at 3.10.50 PM.png
ctafts by I Plan to Stick Around
  • 318 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

XB7 Bridge Hidden WiFi

Has anyone noticed that their XB7 whole in bridge mode still outputs a hidden Wifi network. Have tried to disable the wifi but a hidden network will continue to show.       ***Edited Labels***

AccordXTC by I'm a Reliable Contributor
  • 1301 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Why can't customers use their own modem?

Why doesn't Rogers allow customers to use their own modem?  If I was to get 'cable internet' through a third-party provider, I can use my own 'modem' only device.  I am a power user and I have my own full Ubiquiti network set up including wireless et...

Feejai by I Plan to Stick Around
  • 240 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Ignite Xbox Lag

I am at my wit’s end trying to figure out why latency is about 2X higher on the Xbox Series X vs any other device. I’m connected directly to the Ignite (1000Gbps) via Ethernet Cat 8 (brand new cable).  The modem is in bridge mode and is also connecte...

Surge74 by I Plan to Stick Around
  • 504 Views
  • 9 replies
  • 0 likes

Ignite Modem bridge mode with Netgear Orbi RBR50 router

Hi everyone, we currently have home phone, home monitoring, internet & digital TV from Rogers.  Lately Rogers  had been pushing really hard for us to migrate over to Ignite.  I am a bit on the fence because of two main concerns: 1.  In order to maint...

Fixed.PNG dhcp.PNG PassThrough.PNG auto_config.PNG
LuvCoffee by I've Been Here Awhile
  • 963 Views
  • 11 replies
  • 0 likes

XB6 bridged, unable to access WiFi router 192.168.0.1 from PC.

Just connected my TP-Link AX3000 Router to my XB6. Gateway is now in bridged mode. My SSID's are broadcasting from router and work, and I can access the router settings (192.168.0.1) from my wireless devices. Unfortunately, I can't access my router (...

dbs_180 by I've Been Here Awhile
  • 286 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

Resolved! Can't make bridge mode work Ignite XB7 Airport Extreme

Hi everyone: I had Rogers internet installed in May. This is a rural application, so it is essentially what is known as "fixed wireless": A radio/antenna attached to the outside of my house; ethernet cable running into a power injector inside with an...

Resolved! What IP is assigned to XB6 when in Bridge mode?

Request for info - What IP is assigned to XB6 when in Bridge mode... if it's NOT 10.0.0.1   Good day folks. Yes I'm a noob... but I do believe I've worn my fingers raw doing due diligence looking for this single piece of info. Well, TWO pieces of inf...

Dahak by I've Been Here Awhile
  • 301 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Bridge Mode and IPv6

Hello everyone,   I am currently using a Ubiquiti's UNIF gear (APs, router/fw & switch). I've reviewed some of the previous threads and some threads with Unifi. I think I have things configured correctly (more or less matching the PFsense setup previ...

User0357 by I've Been Around
  • 4141 Views
  • 34 replies
  • 1 likes