"@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
I've Been Here Awhile
Posts: 4

"@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

Overnight my network went down. I can't connect to the router and @ lights is not on. Sounds like a modem issue, but it's only weeks old. Agent said it might be a signal issue? Any ideas on what I can check?

 

*** Added Labels ***

Solved! Go to Solution.
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 13,822

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

First thing would be reboot the modem, pull the power, wait 10 seconds, then plug back in.

 

If it doesnt come back up, then it may be an outage in the area.



I've Been Here Awhile
Posts: 4

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

Triedthat twice earlier. Support said that there was no issues in the area. What is weird though is that I can't access the modem locally. Normally if it's a network issue I can still logon to 192.168.0.1.
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 5,997

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

Are the front Upstream and Downstream LEDs solid, or are they flashing, indicating that the modem can't connect / sync with the CMTS?

 

Is the connected port LED at the back of the modem flashing amber (1 gig connect rate) or green (10/100 Mb/s connect rate) to indicate that the modem is connecting with any given wired device?

 

When you talked with tech support, did you ask the CSR to run a signal check on the modem, just to see if the CMTS can communicate with the modem?



I've Been Here Awhile
Posts: 4

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

The upstream is solid, the downstream is flashing. The LED at the back both yellow and green are flashing. When I spoke with the CSR she mentioned that she can't see the device, but indicated there was no network issue on my area.

I just tried a factory reset and same symptoms exist.

Thanks
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 5,997

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

CSR indicated that she couldn't see the modem and didn't suggest a tech visit?  Ugh.  Call back, ask the CSR to run a signal check on the modem.  I suspect that it will fail automatically.  That should prompt a tech visit.  If it doesn't, you still need a tech as the modem won't sync up on the downstream channels.  



I've Been Here Awhile
Posts: 4

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

A tech came out yesterday, it was an issue with the wiring outside. Problem resolved, thanks for all the help/pointers.
Moderator
Moderator
Posts: 1,005

Re: "@" light off on CG3N and can't connect 192.168.0.1

Good morning @cvac

 

I'm pleased to hear that the issue was resolved by the tech. Thank you for keeping us up to date!

 

Please don't hesitate to PM us directly @CommunityHelps if the issue should reoccur. If you're not familiar with our PMing process, you can find instructions here.

 

Regards,

RogersCorey