Internet
Got questions about your modem, router, speeds or WiFi?
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Forum Posts

Issue with Setting up Ignite Pods! 1 working, other 2 are not :(

I just got ignite internet and decided to get ignite pods. My first batch of three came and I was able to get the first pod online which was maybe 6 feet away from the modem and it showed up in my app and I got a device to use the wifi from that pod....

anesabaksh by I've been around
  • 1409 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Sporadic WiFi Connectivity Issues

I have Rogers Ignite Internet service and it generally works very well.  I have two of the "pods" in the house.  One of the top floor (where my home office space is) and on the main floor.  The Internet gateway is in the basement.   My wife and daugh...

Mix Gen.1 and Gen 2 pods

Is it possible to mix Gen 1 and Gen 2 pods? If so are there any negatives to it?. I have 2 gen 2 in the house and want to put one gen 1in the pool house to extend outdoor coverage. Thanks   ***Added Labels***

PBThirteen by I've been here awhile
  • 3347 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Bridged CODA-4582U Modem WAN Port 1 keeps dropping to 100Mbps

Hi everyone!   Would really appreciate some help, I'm starting to pull my hair out.   Set-up: CODA4582 (Bridged) >Ethernet> EERO Pro 6 gateway (meshed with 2 other Pro 6 in wireless mode) > Gigabit switch > lots of stuff   Problem: I have Gigabit Int...

the_big_v by I've been around
  • 2232 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Ignite internet interfering with my Xbox 1 wireless remote

Anyone else experienced this extremely frustrating issue?My ignite internet box is at least 2 meters away from my box but when I play my games my remotes keep disconnecting or acting weird/out of control. I tried everything in the book even resetting...

LP8080 by I've been around
  • 1860 Views
  • 4 replies
  • 1 likes

Canadian Armed Forces site Forces.ca keeps being blocked!

Even though I’ve turned off Parental Controls to specifically access Forces.ca I still cannot access the site. I am applying to the Canadian Armed Forces & cannot access necessary information. I’ve sent msg to Rogers regarding this concern before as ...

Getting less than 100Mbps on Gigabit Package

I am getting less than 100Mbps on Gigabit package since from at least the end of March. I tried various devices that support Gigabit Ethernet but i consistently getting no more than 100Mbps. It used to be good before.   *Added Labels*

pentel by I've been here awhile
  • 2677 Views
  • 3 replies
  • 0 likes

Let's talk Upstream Bandwidth

Let me preface this by saying, I, in no way dislike Rogers as an ISP, and am I, in no way advertising for other providers.  I have no issues with it (besides the topic at hand), and I would like to open a dialogue with Rogers employees and the commun...

Earache by I plan to stick around
  • 23915 Views
  • 83 replies
  • 1 likes

Business Internet - WiFi Speed Fluctuations

Hello    Got a new Business Internet 500u with new modem:   I started using Rogers Business Internet about a month ago. I currently chose 500u speed and got gigabit WiFi Modem.   Everything is great with internet for the ones connected with cable. On...

i820711 by I've been here awhile
  • 1422 Views
  • 2 replies
  • 0 likes

Unable to download

I today tried to download several 1 GB files, from a slow download server, and several seconds after starting the download, it fails, all the files do this.  I have had this problem before, about an hour and a half ago I pulled the Incoming Rogers Wi...

dnsvideo by I plan to stick around
  • 1919 Views
  • 4 replies
  • 0 likes

Resolved! Can't Log In to XB7

just got gigabit gpon installed today, trying to log in to the modem and keep getting incorrect password   I know its usually admin & password to log in but I've also tried my WiFi password and the easy connect password but no luck.   I'm assuming il...

Tysonhela by I've been around
  • 3135 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Download speed drastically slower on ALL Apple devices

Hello There, on all  of my Apple devices ( macBook Air, iPad and Apple TV ) the download speed test results are drastically slower by comparison to the download speed tests done on other ( non-apple ) devices on my home network. My Linux computer and...

Darios by I plan to stick around
  • 3583 Views
  • 8 replies
  • 0 likes

Devices connecting to pods

I have three pods throughout my house. It's seems that all my house devices only connect to my modem. I can be right infront of a pod and not connect to it...why?   *Added Labels*

Juice77 by I've been around
  • 19950 Views
  • 24 replies
  • 0 likes

Slow Wired Connection

Hi, After many months (maybe years) of no speed issues, yesterday my down speed dropped significantly to roughly 2Mbps (up speed remained consistent at 10 Mbps). This lasted a few hours, but did pick-up to expected speeds throughout the day. However ...

user54321 by I've been here awhile
  • 3188 Views
  • 6 replies
  • 0 likes

Disabled band steering due to 2.4ghz issues

Hi all,Looking for some advice. My house has several devices that only connect to 2.4ghz and I’ve noticed that band steering causes them to intermittently disconnect when in use.So what i did was turn off band steering entirely and renamed the networ...

zathereth by I've been around
  • 2302 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Preventing DOCSIS maintenance request during work hours

My modem goes down once a month and during work hours.  Internet services are critical and disruption during the day has an impact on my job, kids' virtual classroom, University online exams, etc.   Looking over the logs I constantly see DOCSIS reque...

ngocan by I've been around
  • 1116 Views
  • 1 replies
  • 0 likes

Reboot Ignite Modem As A Way To Ensure Stability?

I am using the Rogers Ignite Internet & TV Package and I was wondering if other people routinely reboot their Ignite modem (I have the white Ignite WiFiTM Gateway (Gen 2) modem box) as a "problem preventive" measure? I have seen posts that seem to in...

help4me by I plan to stick around
  • 3458 Views
  • 6 replies
  • 0 likes

POP3 email issues

Hi Everyone, A friend of mine is having all kinds of issues with his POP3 email account. He consistently has issues with server timeouts, slow to login to receive emails, 30 sec - 1 min is normal. At times, he will randomly receive duplicate copies o...

Argo82 by I'm here a lot
  • 10034 Views
  • 24 replies
  • 0 likes

Hitron CODA-4582 bridge mode and deco mesh router

To get the internet running do i set my modem into bridge mode and then have only 1 line attached from my modem to my router so it assigns the IP exclusively to the modem? Is there anything else i am missing, my deco asks if it's in dynamic IP or PPP...

Byrd by I'm here a lot
  • 3684 Views
  • 5 replies
  • 0 likes