Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,599

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@Rickysage 

 

1.  Are you running the white coloured CODA-4582 modem or running the Ignite TV XB6 modem?  If you have the white coloured 4582 modem, can you log into the modem, navigate to the STATUS .... DOCSIS WAN tab and copy the the Downstream Overview table, including the OFDM, Upstream Overview and OFDM/OFDMA sections.  Select that entire table area, right click ..... Copy.  Then open a new post, right click .... Paste.  That should paste in the entire table and it should look like the table as shown in the DOCSIS WAN tab.  With the signal data available, we'll have more info available to see if there might be an existing cable issue.

 

2.  Are you running speedtests via ethernet or wifi?

 

3.  Are you using a desktop, laptop or other device for speedtests?

 


Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

1. Ignite Modem

2.  Ethernet & Wifi

3. Have run tests from Desktop PC, Laptop, Android Phone, iPhone, Android Box, FireTablet, SmartTV

 

 

Rogers has basically said I'm on my own at this point.

They did walk me through doing a speed test, then doing 2 concurrent speed tests, and then they said since a + b > a, its my problem and they won't support it.

 

 

Highlighted
I'm a Regular
Posts: 902

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@Datalink do you see any issues here ?
1 591000000 256QAM 3.100 7 40.366
2 855000000 256QAM 3.800 3 40.366
3 861000000 256QAM 3.600 4 38.983
4 579000000 256QAM 2.600 5 40.366
5 585000000 256QAM 2.700 6 40.366
6 849000000 256QAM 3.700 2 38.983
7 597000000 256QAM 3.000 8 40.946
8 603000000 256QAM 3.000 9 40.946
9 609000000 256QAM 3.100 10 40.366
10 615000000 256QAM 3.300 11 40.366
11 621000000 256QAM 3.000 12 40.366
12 633000000 256QAM 3.900 13 40.946
13 639000000 256QAM 3.900 14 40.946
14 645000000 256QAM 4.200 15 40.946
15 651000000 256QAM 4.400 16 40.946
16 657000000 256QAM 4.400 17 40.366
17 663000000 256QAM 4.500 18 40.946
18 669000000 256QAM 4.400 19 40.366
19 675000000 256QAM 4.700 20 40.366
20 681000000 256QAM 4.800 21 40.366
21 687000000 256QAM 4.800 22 40.366
22 693000000 256QAM 4.700 23 40.366
23 699000000 256QAM 4.700 24 40.366
24 705000000 256QAM 4.600 25 40.366
25 711000000 256QAM 4.400 26 40.366
26 717000000 256QAM 4.700 27 40.366
27 723000000 256QAM 4.700 28 40.366
28 825000000 256QAM 5.300 29 40.946
29 831000000 256QAM 5.200 30 40.366
30 837000000 256QAM 4.900 31 38.983
31 843000000 256QAM 4.100 32 38.983
32 279000000 256QAM 0.200 1 38.983
OFDM Downstream Overview
Receiver FFT type Subcarr 0 Frequency(MHz) PLC locked NCP locked MDC1 locked PLC power(dBmv)
0 4K 275600000 YES YES YES 0.000000
1 NA NA NO NO NO NA
Upstream Overview
Port ID Frequency (MHz) Modulation Signal strength (dBmV) Channel ID Bandwidth
1 38596000 ATDMA - 64QAM 39.250 3 3200000
2 30596000 ATDMA - 64QAM 35.500 1 6400000
3 23700000 ATDMA - 64QAM 34.500 2 6400000
Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,599

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@VoodooSquirrel you indicated that you have the Ignite modem.  Can you confirm for me that its the white "square" modem which is the CODA-4582, and not one of the black rectangular modems which Rogers uses for lower data rate plans?  

 

Can you post the signal levels as shown by @lethalsniper 

 

Are you running the modem in Gateway mode with direct connections to the modem, or running the modem in Bridge mode with a router behind it and connecting to the router?



Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,599

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@lethalsniper those signal levels look good. Are you on a Fibre to the Home (FTTH) fibre optic connection?  The DOCSIS 3.0 channel signal to noise ratios are all pretty well maxed out at the highest level that the modem will probably calculate.  Thats a little unusual as the only installations where I've seen that occur is with FTTH. 

 

The DOCSIS 3.1 OFDM channel is enabled which it should be.  There isn't enough data presented in the user interface to determine the health of the OFDM channel. 

 

The upstream DOCSIS 3.0 channels are all within spec, one channel is a little higher than normal at 39.25 dBmV but that's fine where it is. 

 

I wouldn't expect any issues with those signal levels.  Are your data rates where you expect them to be, either at 500+ Mb/s for the 500 Mb/s servcie, or 940ish Mb/s for the gig service? 



Highlighted
I'm a Regular
Posts: 902

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@Datalink I’m on the 1gb download speeds but not getting anything near that I’m getting anywhere from 500 -600 download

They Rogers tech was here the other day for slow speeds but he said everything looks good the only thing he did was remove my splitter and just attached what looks like a filter something like that and directly to the modem .. I’m not sure if I’m on fibre network but I do know Rogers has done new underground cables in front of my building and new wiring to building @Datalink
Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 6,599

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@lethalsniper your signal levels are fine, how are your data rates?  Running as expected? 



Highlighted
I'm a Regular
Posts: 902

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

Sorry for they double message I just messaged u^
Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 5

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

@Datalink 

I am using the black modem, Model: CGM4140COM, Hardware Revision: 2.2   the technician that installed it advised me this was the standard Ignite modem that *had* to be used with the Ignite service.

 

I am running the modem in gateway mode, no 3rd party routing equipment.

 

I also do not seem to have a Docsis/WAN tab.

 

Highlighted
I Plan to Stick Around
Posts: 22

Re: Upgraded to Gigabit Internet - Not getting package speeds

Are my signals good I’m only getting 400-500mbps

Downstream Overview
Port ID Frequency (MHz) Modulation Signal strength (dBmV) Channel ID Signal noise ratio (dB)
1 597000000 256QAM -0.200 8 40.366
2 849000000 256QAM -5.600 2 37.636
3 855000000 256QAM -5.900 3 37.636
4 861000000 256QAM -5.800 4 37.636
5 579000000 256QAM -0.100 5 40.366
6 585000000 256QAM 0.000 6 40.366
7 591000000 256QAM 0.100 7 40.366
8 279000000 256QAM 4.100 1 40.946
9 603000000 256QAM -0.100 9 40.366
10 609000000 256QAM -0.300 10 38.983
11 615000000 256QAM -0.300 11 40.366
12 621000000 256QAM -0.400 12 40.366
13 633000000 256QAM -0.300 13 40.366
14 639000000 256QAM -0.300 14 40.366
15 645000000 256QAM -0.400 15 40.366
16 651000000 256QAM -0.400 16 40.366
17 657000000 256QAM -0.600 17 40.366
18 663000000 256QAM -0.700 18 40.366
19 669000000 256QAM -0.900 19 38.983
20 675000000 256QAM -1.300 20 38.983
21 681000000 256QAM -1.200 21 38.983
22 687000000 256QAM -1.300 22 38.983
23 693000000 256QAM -1.300 23 40.366
24 699000000 256QAM -1.400 24 38.983
25 705000000 256QAM -1.500 25 38.983
26 711000000 256QAM -1.500 26 40.366
27 717000000 256QAM -1.900 27 38.983
28 723000000 256QAM -2.000 28 38.983
29 825000000 256QAM -4.100 29 38.983
30 831000000 256QAM -4.400 30 38.605
31 837000000 256QAM -4.600 31 38.983
32 843000000 256QAM -5.400 32 38.605
OFDM Downstream Overview
Receiver FFT type Subcarr 0 Frequency(MHz) PLC locked NCP locked MDC1 locked PLC power(dBmv)
0 NA NA NO NO NO NA
1 4K 275600000 YES YES YES 2.500000
Upstream Overview
Port ID Frequency (MHz) Modulation Signal strength (dBmV) Channel ID Bandwidth
1 25300000 ATDMA - 64QAM 30.500 2 3200000
2 36996000 ATDMA - 64QAM 29.250 4 6400000
3 30596000 ATDMA - 64QAM 28.500 3 6400000
4 22100000 ATDMA - 64QAM 30.500 1 3200000
OFDM/OFDMA Overview
Channel Index State lin Digital Att Digital Att BW (sc's*fft) Report Power Report Power1_6 FFT Size
0 DISABLED 0.5000 0.0000 0.0000 -inf -1.0000 4K
1 DISABLED 0.5000 0.0000 0.0000 -inf -1.0000 4K
© 2019 Hitron Technologies Inc. All rights reserved.