Ignite TV - No Sound

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
I've Been Around
Posts: 1

Ignite TV - No Sound

I got a picture but no sound

 

*Added Labels*

Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 151

Re: Ignite TV - No Sound

Good evening @Powerpaul,

 

Welcome to the Rogers Community Forums!

 

Thank you for posting your concern in the Community. If you’ve already checked the volume on the TV, have you attempted to give your Set-Top box a reboot by unplugging the power for 10 seconds?

 

If you can provide us with a bit more information, I’m sure the Community can help you get your sound working again. 🙂

 

Thanks,

 

RogersTim

Highlighted
I've Been Here Awhile
Posts: 2

Re: Ignite TV - No Sound

My sound always cuts out on my Rogers Ignite. What is wrong with Ignite?
Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 14,246

Re: Ignite TV - No Sound

I have had a few sound issues.. but only on random recordings.
Generally, I dont think there is anything wrong with the FEED etc that should be causing this, unless its channel specific at the time.  
If yours is cutting in/out consistently, may be something else in play.

 

Reboot the box if you havent already (unplug and re plug back in)
Try another HDMI cable if you can, in case that one is having an issue say with the audio.
You could try another input on the TV as well.

Beyond that.. it could be a signal issue.. to the house/internet itself, or the wifi.. not giving it a proper stream. (though I would think would effect the picture as well as sound)



Highlighted
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite TV - No Sound

Hi Roger's Tim.
I'm having the same issue. Have to restart all the time. Tried unplugging as well. Tech has come out twice and replaced everything. It only happens on the smart tv. The others, not smart, have no problem. What is Roger's going to do to fix this cause clearly others are having the same problem.
Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 3,619

Re: Ignite TV - No Sound

@wandd : I have the following comments/suggestions:

 

1. Try moving a box from a TV that's working to the one that's not and vice versa (box swap)

2. Try moving the HDMI cable from a working TV to the one that's not.  Make sure the cable is well seated in the port.

3. Try setting the video output to match your TV's capability.  4K, 1080P, etc?  Don't leave it on "auto"

4. Go into the settings and change the audio output format to "other" or DD.  Go through all the options available and wait a few seconds after each new setting to see if it works.

5. Check to see if your TV has a firmware update available.

6. Use a known channel like CP24. Then try other channels.

 

If the boxes have been swapped already, it sounds like some sort of connection issue, or handshake issue or incompatibility. What's the exact make/model of the TV with the problem?

 

 

 



Highlighted
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite TV - No Sound

This is an every day issue in my house with this system. Tried all the above. This system needs a fix.
Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 593

Re: Ignite TV - No Sound

Hello @samacdonald,

 

Thanks for participating in the Rogers Community Forums and congrats on your very first post! 🙂

 

Thanks for trying some of the workarounds provided in this thread. I just have a few questions for you so we can help get to the bottom of this:

 

- Is it happening on multiple TVs?

- Are you using any third-party equipment with the affected TVs? (Example: surround sound equipment, etc.)

 

Also, you mentioned that you've tried "all the above" to no avail...Does this mean swapping out the HDMI cable or trying another input didn't help? Rebooting the TV box didn't fix it, even if temporarily? 

 

Thanks so much!

RogersLaura

 

 

 

 

Highlighted
I've Been Around
Posts: 1

Re: Ignite TV - No Sound

Volume muted. I’m having trouble with the volume on my set top box when it’s powered on. If I power off the box and turn it back on the volume is muted. I have to go into device settings/video display and re-select the 1080 option (that still has a check mark) in order for the volume to resume?

What have I done wrong in the initial set up and how do I fix?

Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 1,007

Re: Ignite TV - No Sound

Hello, @Crawfords

 

Welcome to the Rogers Community Forums!

 

You definitely should not have to complete all of these steps just to get audio for your Ignite TV service. Please provide us with the answers to the questions below so we can determine what steps to take next to resolve this for you.

 

  • Do you have more than 1 TV at your home? If yes, does it happen only on one of the TVs or both?
  • Can you try another HDMI cable or a different HDMI port on the TV to see if there is any change in behaviour?
  • What model of TV are you using?

 

We look forward to your response.

 

RogersTony