How to set wifi channel on Technicolor XB6 ?

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Don_Ca
I'm a Reliable Contributor
Posts: 213

Re: How to set wifi channel on Technicolor XB6 ?

If you used the app, did you log out first? That is an important step. You have to log out from the phone app and web app first, then factory reset.
gp-se
I'm an Advisor
Posts: 1,136

Re: How to set wifi channel on Technicolor XB6 ?


@Don_Ca wrote:
If you used the app, did you log out first? That is an important step. You have to log out from the phone app and web app first, then factory reset.

No one has ever used the phone app or web app. This is for my mothers modem, she doesn't have a smartphone or even know about apps...

What options do I have to regain WiFi control? I wish Rogers would stop taking control away from us, at least give us the option to make changes to our modem if we know how. 

-G-
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 1,944

Re: How to set wifi channel on Technicolor XB6 ?

@gp-se  If you don't have Pods installed, you should still have control over channels and other Wi-Fi settings through the Ignite WiFi Hub.  You can also request that Rogers disable the Ignite WiFi Hub on the account.  They may or may not do this anymore but it does not hurt to ask.



bmacaskill
I've Been Here Awhile
Posts: 4

Re: How to set wifi channel on Technicolor XB6 ?

Using the 10.0.0.1 UI, I clearly (and recently) was able to set my 5 GHz band to "Channel Selection: Manual" and choose a channel (157).

 

I see that the same page no longer allows changes ("Wi-Fi Mode, Security Mode, Channel Selection, Channel Mode, and Channel Bandwidth are being managed automatically to help optimize your home Wi-Fi network and improve Wi-Fi coverage") and that the Ignite WiFi app and web page do not expose this functionality either.

 

So I'm stuck on Manual/157, which was just a whim/experiment. I suspect Auto would be a better choice.

 

Any ideas?