Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Need Help?

That's what we're here for! The goal of the Rogers Community is to help you find answers on everything Rogers. Can't find what you're looking for? Just ask!
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Reply
Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 7

Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Hello, we upgraded to Rogers Ignite in December 2019.

 

Since then, when somebody enters our 3-digit buzzer code from the entry intercom located at our building's lobby, we do not get a ring in our apartment's phone.

 

Is there a fix or workaround to make the buzzer work again?

 

The buzzer continues to work fine in other units of the building that are not on Rogers Ignite.

 

Thanks.

 

P.S. Link to somebody else's post on Reddit with a similar problem:  https://www.reddit.com/user/tweety234

 

*Edited Labels*

Solved! Go to Solution.

Accepted Solutions
Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 7

Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

This issue has been resolved.

 

Thanks to RogersMoin.

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 1,291

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Hello and welcome @jesl!

 

I am sorry to hear that your Intercom has ceased to work after getting Ignite installed. Let's see what we can do about that!

 

Since the call is not ringing through at all, have you checked what type of intercom system the building has installed with your management/superintendent?

 

Before I can proceed, I'll need to know if this is an Intercom based system or a phone-based system. Do you have a separate speakerphone-like device or do you use your personal phone to interact with the system?

 

Please let me know.

 

Regards,

RogersCorey

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 3,622

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

@jesl :  There are a number of different ways that "apartment buildings" (MDUs) use intercoms.

 

1. There is an actual intercom (or apartment-supplied dedicated phone) in your apartment .  It sounds like that's not the case here otherwise it would still work as before.

 

2. There is a dedicated phone outlet(s) that you need to plug a telephone into.  If that's the case, then you need to plug a dedicated telephone into that dedicated telephone outlet (jack) for it to work.  This would be in addition to Ignite.  Ignite would utilize your cable outlet for other phone calls and you would connect other telephone(s) to the Ignite modem (usually cordless phones would be best for this application).

 

3. The apartment intercom calls a phone number that you supply the building manager. This should work for any application, even your cell phone, but the phone number needs to be properly programmed into the building's "call system".  Check with building management to see if the phone number is correctly programmed.

 

4. If, for some reason, none of the above work with Ignite, then your guests should still be able to use their cell phone to call you directly on your phone number, like anyone would call you from anywhere.  This would obviously not work if the visitor doesn't have a cell phone, but most people do these days.

 

Where is your Ignite modem installed?  How are your phone(s) connected?

 

You need to contact building management to find out which type you have and reply here and/or PM the mods here.

 

https://communityforums.rogers.com/t5/Rogers-Community-Forums-Blog/Get-to-know-your-Community-How-To...

 



Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 7

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Thanks for your replies, Corey and 57.

 

So how it works for our building is that a guest enters our unit's 3-digit code to ring our phone, we then press 6 on our end using our home phone to let the guest in. There is no separate device.

 

I've had the Rogers gateway modem unplugged and had the home phone plugged directly to each of the four phone jacks located around the apartment — no luck.

 

I have also tried using the Sittelle IVI 6000 to no avail. https://www.sittelletech.com/IVI6000.html

 

Pictured below: The white-coloured cable is plugged to one of the phone jacks in the living room, the home phone is plugged in another phone jack. in the kitchen.

 

Picture of modem set-up:  https://ibb.co/k8GLNPq


The door entry system that our building uses is DoorGuard 7000 Series  http://www.door-guard.com/7000-series-electronic-directories-cw-entry-system.php

 

Picture of door entry system:  https://ibb.co/chtLHRq

 

Thanks.

Highlighted
Moderator
Moderator
Posts: 1,845

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Hello, @jesl

 

Thank you for more details about the buzzer system and I appreciate the link to the pictures. BTW, you can upload the images directly into your response.

 

I have a similar buzzer system where guests punch in my unit number and it rings on our phone connected to the main telephone jack. I don't have a landline phone subscription, but it works. I believe it's called Direct Dial Intercom. Have you reached out to the building superintendent? 

 

If you are not able to resolve it, you can send us a private message at @CommunityHelps so we can arrange a tech visit to investigate the issue. You can find details about our private messaging in this blog

 

Cheers,

RogersMoin

Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 7

Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Hello RogersMoin, appreciate the reply.

 

Don't know what I'm doing wrong, but the graphic below is what shows when I upload an image to this message board, hence the previous use of the image links.

 

20200723a.jpg

 

You don't have a Rogers Ignite landline — maybe that's why your building buzzer continues to work?

 

I've spoken with the building superintendent a couple of times. Nothing was modified on the building's end of things and the buzzer works fine on units not on Rogers Ignite.

 

I'll copy-and-paste the foregoing messages and send them as a private message to @CommunityHelps

 

Thanks.

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 2,766

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Hello jesl.

Can u share a pic of the Sittelle IVI 6000? You didnt add this correct? You had this already? Its my understanding the Sittelle IVI 6000 has to be rewired and rhe jacks have to be rewired for the intercom to continue working. Not all rogers technicians are familiar with this device but i remember working on it in the past. It can get tricky so a experienced technician is required to troubleshoot and fix this.


Highlighted
I'm Here A Lot
Posts: 7

Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Hello Pauly, I'm still unable to properly upload a picture to this message board. The graphic is showing up as a yellow hazard triangle. Here's the link to the picture of the Sittelle IVI 6000:  https://ibb.co/p3pJqN9

 

20200724a.jpg

I've tried all kinds of combination with this gadget and was not able to make it work.

 

• had the Sittelle between the phone jack and the Rogers modem, then between the phone jack and the phone — no dice.

 

• had two phones plugged into jacks 2 and 3 on the Sittelle — nothing.

 

• just the Sittelle between the phone jack and phone with the Rogers modem unplugged —  nada.

 

RogersMoin has arranged to send a technician over next week to see if this can be resolved from the building's cable room. Fingers crossed.

Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 2,766

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite

Its actually not a matter of unplugging and repugging wires into the Sittelle box. If i recall correctly the incoming green/red bell wires have to be changed to the black /yellow pair then the pair has to be switched back at the Sittelle box. Not an easy task and definately not a DIY task. Best of luck


Highlighted
Resident Expert
Resident Expert
Posts: 3,622

Re: Building Intercom (Buzzer) Stopped Working After Upgrading to Rogers Ignite


@jesl wrote:

Hello Pauly, I'm still unable to properly upload a picture to this message board. The graphic is showing up as a yellow hazard triangle.


All graphics need to be approved by the mods on this forum. Some take only a couple of minutes, some can take longer, depending on the number of people working and perhaps the time of day, some never get approved for some reason. I've never had any issues, but perhaps there are some restrictions I'm not aware of.  Providing a link to offsite photo sharing sites is certainly an option, or you can do both as you did.  Some forums don't like tinyURLs.  Edit - I see that the photo was approved while I was typing this.

 

Perhaps you can provide some additional details on where your modem was previously, where the new modem is now and where that "panel" which you have as a photo (post 6) is located.