cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

audio problem on Explorer 4250HD

beaumontpete
I Plan to Stick Around

Hi,

 

I am having audio skipping problems with my 4250HD terminal.  This doesn't happen when watching tv, but rather when listening to the Galaxie music channels.  I am right now having this issue on channel 722.

 

Has anyone else had this happen? I have tried a terminal reset, but the problem didn't go away.

 

Any ideas ?

 

Thanks,

 

Pete

 

 

***Edited labels***

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: audio problem on Explorer 4250HD

Mythorn
I'm Here A Lot

Good afternoon beaumontpete,

 

If the audio is skipping, it could be related to a signal (RF) problem.  Skipping audio is sort of like the sound version of pixellization for video.  Even though you may not be experiencing a problem on video channels, it might still be that.  Sometimes signal level fade can happen on specific frequency ranges.

 

In any case, I would recommend you first ensure all cable-type connections are screwed in tightly in the room where the TV is.  If you have made any changes on your own (such as adding a splitter or extending a cable line) then undo them to see if that resolves the problem.  If none of the above work or are relevant, then I recommend you call (or E-chat) in so that an agent can get a proper signal reading while you're on the channel(s) that you are having trouble with.  A service call may be recommended.

 

Good luck!

 

I am a Rogers employee, but my comments are my own and do not necessarily represent the views of Rogers or its affiliates.

Je suis un(e) employé(e) de Rogers mais mes commentaires sont les miens et ne reflètent pas nécessairement le point de vue de Rogers ou d’une société de son groupe.

View solution in original post

17 REPLIES 17

Re: audio problem on Explorer 4250HD

RogersErin
Community Manager (Retired)
Community Manager (Retired)

Hi,

 

Can anyone help out beaumontpete with an audio issues (specifically, the Galaxie music channels) on a 4250HD terminal?

 

Thanks

 

 

 

Re: audio problem on Explorer 4250HD

Mythorn
I'm Here A Lot

Good afternoon beaumontpete,

 

If the audio is skipping, it could be related to a signal (RF) problem.  Skipping audio is sort of like the sound version of pixellization for video.  Even though you may not be experiencing a problem on video channels, it might still be that.  Sometimes signal level fade can happen on specific frequency ranges.

 

In any case, I would recommend you first ensure all cable-type connections are screwed in tightly in the room where the TV is.  If you have made any changes on your own (such as adding a splitter or extending a cable line) then undo them to see if that resolves the problem.  If none of the above work or are relevant, then I recommend you call (or E-chat) in so that an agent can get a proper signal reading while you're on the channel(s) that you are having trouble with.  A service call may be recommended.

 

Good luck!

 

I am a Rogers employee, but my comments are my own and do not necessarily represent the views of Rogers or its affiliates.

Je suis un(e) employé(e) de Rogers mais mes commentaires sont les miens et ne reflètent pas nécessairement le point de vue de Rogers ou d’une société de son groupe.

Re: audio problem on Explorer 4250HD

beaumontpete
I Plan to Stick Around

Thanks for the reply Mythorn.

 

I have verified my connections and all the connections were tight.  I have not changed my setup since installation by Rogers.

 

I am going to take your advice and get a signal rating from a agent.

 

Thanks for your help.

 

Pete

Re: audio problem on Explorer 4250HD

RogersErin
Community Manager (Retired)
Community Manager (Retired)

That's great news beaumontpete,

 

If Mythorn answered your question, please select "Accept as Solution," that way, the whole community can easily search for the right response.

 

Thanks!

 

 

 

Re: audio problem on Explorer 4250HD

beaumontpete
I Plan to Stick Around

I was unable to get this issue resolved.  The problem started to happen on non-audio only channels.

 

I ended up taking the cable box in and getting it replaced.

 

Thanks for your help.

Re: audio problem on Explorer 4250HD

ajutan
I've Been Here Awhile
This is a HUGE widespread problem. I have tried switch to several different Digital boxes. Skipping persists. Galaxy music now a pain to listen to. ROGERS PLEASE RESOLVE THIS WIDESPREAD ISSUE

Re: audio problem on Explorer 4250HD

ajutan
I've Been Here Awhile
Want to add that I have had several cable replacements, all connections tightened etc etc. Nothing has helped. ROGERS ARE YOU MONITORING THIS?

Re: audio problem on Explorer 4250HD

Pauly
Resident Expert
Resident Expert
check the signal strength


Re: audio problem on Explorer 4250HD

Gdkitty
Resident Expert
Resident Expert

@ajutan wrote:
This is a HUGE widespread problem. I have tried switch to several different Digital boxes. Skipping persists. Galaxy music now a pain to listen to. ROGERS PLEASE RESOLVE THIS WIDESPREAD ISSUE


Considering this is a thread from 2010.. its not a widespread issue.  If it was,  you would be seeing more threads about it here right now.

 

As stated above... get a tech out to check your signal strength.  The newer boxes with the newer guide, seem to be alot more sensitive to lower signal strength.

Could the the signal into the house as a whole (like mine was, they have replaced the line in from the street).. could be just the lines within the walls of the house, etc.  A tech can look at this and make the apropriate changes.. adding a signal booster, etc.

Re: audio problem on Explorer 4250HD

ajutan
I've Been Here Awhile
3 techs have tried to fix this. They all tested the signal strength and said it was fine. One admitted that it it a 'well known issue' and that the Boxes are the problem not the signal. He suggested swapping boxes. Did that severa times. Still unresolved

Re: audio problem on Explorer 4250HD

Gdkitty
Resident Expert
Resident Expert

Still sounds very odd to me..

 

I have a new PVR and new HD box.. for over a year now.. and neither have had this issue once.

 

Is it time of day specific? or anytime?

Re: audio problem on Explorer 4250HD

daro
I've Been Here Awhile

Hi, my father purchased a 4250 HD box about 3 years ago and I hooked it up with component cables that Rogers supplied. Everything has been working fine till 6 months ago. Whenever he watches CBS or ABC channels, he sees the picture but there is no sound. It is only these stations that this happens whether it is on SD or HD. He has unplugged the box to reset it but the problem is still there. He did not make any changes in cables or audio.


My brother has a tv in the basement and he does not have this problem.

Does anyone have any idea how to fix this?

Thanks.

Re: audio problem on Explorer 4250HD

Gdkitty
Resident Expert
Resident Expert
I doubt it's a box problem, as you would likely see it on other channels as well.

First thought was the audio SAP might have been on, but I think hat is still separate to the sd an hd channels.

Only other thing could be signal, but again would likely effect more than two stations.

Re: audio problem on Explorer 4250HD

daro
I've Been Here Awhile

Thanks for your reply.

 

Is there anything he can do about this?

 

 

Re: audio problem on Explorer 4250HD

Gdkitty
Resident Expert
Resident Expert

Other than checking for that station.. make sure that SAP or no other settings have changed.

 

You could get a tech out, to check the signal, just in case.

Beyond that.. IF it ends up being a box problem.. it is out of waranty, and not much can be done 😞

Re: audio problem on Explorer 4250HD

darthsphinx1
I'm Here A Lot
I have a 4250HD, checked 722 classic rock, but didn't get any skipping

Re: audio problem on Explorer 4250HD

FYI, the OP is from 2010 and the last post 2012.



Community Testing Lab

We’ve got an amazing opportunity to test our upcoming Gateway!

Click here to find out more!

Topic Stats
  • 17 replies
  • 5247 views
  • 2 Likes
  • 9 in conversation