cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Degradation in upload speed

lem1
I Plan to Stick Around

Hello,

 

I have the 250u ignite package and both download and upload speeds have been reliable. I have a mixture of wired and wirless devices, all with gigabit lan cards, and/or ac wireless cards. Modem is in bridge mode and I have a decent AC router. So, my upload speed is now a max of 1 Mbps compared to the 20 - 22 I was getting. The behaviour is the same on all of my PCs. I made sure I tried each in isolation. I also reset the modem so I could look at the stats, and tried a speedtest connected directly to the modem. The result was the same.

 

Below is a picture of of the modem stats. To my untrained eye, they look okay. I started an online chat with a tech, but I declined to give hom access to my pc, and he said he will have to submit a ticket to engineering. My download speeds are fine, and the cable tv is working normally. Do the modem stats show anything amiss? What are the magic words to say to a tech? I do not want to give remote control of any of my PCs so that someone can empty my browser cache and reset network adaptors. There are the privacy and security aspects as well. At any rate, my issue is not PC related. Any idea of what could be causing the (very) slow upload speed?

 

Thanks for reading.

 

stats2.png

 

***Edited Labels***

188 REPLIES 188

Re: Degradation in upload speed

Lisa8484
I've Been Here Awhile

Similar issues in Richmond Hill. Download speed is fine, but the upload speed is only 0.5 Mbps.

Re: Degradation in upload speed

Lisa8484
I've Been Here Awhile

Seems to be performing well from 1am to 1pm, but upload speeds drop significantly in any other time.

Re: Degradation in upload speed

Wireless_Roamer
I Plan to Stick Around

Well, it would appear it is definitely a time of day issue. I've been monitoring this problem that is now going into the second week and I have noticed at certain times of the day a return to normal service.  In Barrie at 4:30 AM a solid return to normal service. Approximately 200 meg download and 16.30 upload. In the early afternoon around 2:30 PM onward the upload slows to 2.03 -3.16 or so. I performed a speed test around 10:00 PM last night and was still getting slow upload speeds. 

The customers testing different firmware is appreciated but I think that is a waste of time. I've been running the latest firmware and test my speed weekly and didn't have an issue until like I said almost going on into our second week. The lack of response from Rogers on this board is concerning. They could provide a public update on this issue. The fire in an underground vault in NY City that I was told by Rogers Tech support to be the cause is false.

Re: Degradation in upload speed

speed test 1_LI.jpg



Barrie at 5:43 AM back to normal for now!

Re: Degradation in upload speed

contact
I've Been Here Awhile

Ajax 640 am   upload speed back to normal  but I agree its a time of day thing  when I get home tonight I will  have .50 up again making gaming impossible

Re: Degradation in upload speed

basher192
I Plan to Stick Around

@Wireless_Roamer wrote:

The lack of response from Rogers on this board is concerning. They could provide a public update on this issue. The fire in an underground vault in NY City that I was told by Rogers Tech support to be the cause is false.


@I agree that an update would be great. Although I'm curious as to your comment on the report being false. I was told the same statement from a representative via @rogershelps, I assume a lot of people are in the same boat and were told the same issue. If that statement was false that would be a very bad look for the company. Can you pass along your source?

Re: Degradation in upload speed

Wireless_Roamer
I Plan to Stick Around
Well, an Internet search of local NY media and scouring other Tech forums turn up nothing on this issue or a fire in NY as the cause. ElecrticaI vault fires get reported all of the time because they cause more then an Internet outage. The first Roger's Tech told me it was a fire in TO. Nothing reported as of today. I was told by Roger's this was affecting all Providers in North America. This is not the case. I have friends on Bell and in the US and reached out to them to see if they too were experiencing this problem. They are not. Also why would a speed test to a local Roger's server be routed through New York City? I don't buy it! Sorry, but this is now getting frustrating and no comment from the Company.

Re: Degradation in upload speed

John1969
I Plan to Stick Around

Midland,Ontario

 

 

I just finished one of my first streams on Twitch in over 2 weeks and its still hanging at 32 megs upload!!  I will continue to monitor the situation  but so far so good.

 

Fingers crossed it stays that way.  Keep them speed reports rolling in though.

 

 

Re: Degradation in upload speed

Wireless_Roamer
I Plan to Stick Around
Its noon o'clock in Barrie and upload has returned to normal. However, this issue is noticed mostly late afternoon. I'll keep checking!

Re: Degradation in upload speed

Shw33
I've Been Here Awhile

perhaps we should have started a new thread instead of hijacking a thread marked as solved, i dont know if that gets us any more from rogers, they have commented here but no real explanation. i was told by them monday it was being looked into in my area and to give it two days. I also asked how they were going to make up for the fact i havent been getting what i pay for, they gave me a 14 day credit on my internet.

Re: Degradation in upload speed

hector316
I Plan to Stick Around

Upload seems solved but my downloads are still poor for 500u internet (500/20)

 

 

Re: Degradation in upload speed

Wireless_Roamer
I Plan to Stick Around

Speed test2_LI.jpgWell, this is starting to look promising. I've been monitoring the speeds all day here in Barrie and so far so good today. At 5:08 PM 6/13/18 my connection is once again solid and a return to normal. I will test again later this evening.

Re: Degradation in upload speed

Nadernt
I Plan to Stick Around

London here. Normally at this time, 5:15pm, upload has been around 1-3 mbps the past few weeks. It's now what I'm supposed to get, 15mbps. Let's hope the problem has been solved!

Re: Degradation in upload speed

JohnyR
I Plan to Stick Around

Looks like my latency (and in-turn speeds) has returned to normal ever since 2am last night.

 

Re: Degradation in upload speed

Phexon
I Plan to Stick Around
Firmware got rolled back as well but still 200D 2U here.

Re: Degradation in upload speed

Looks like my upload is back to normal now 10u.

 

tech was just here for nothing I guess. since it wasn't a line issue.

Re: Degradation in upload speed

@hector316 you should call rogers, maybe you having line issues if you cant get higher download.

Re: Degradation in upload speed

John1969
I Plan to Stick Around

6:15pm

Midland, Ontario

Upload has been high 30s like it's supposed to be.

All day.

 

Been Twitching all afternoon and maybe 1% dropped over a 2 hr stream.

 

Looks like it's back to normal up here. I'll  keep watching.

Re: Degradation in upload speed

hector316
I Plan to Stick Around

Signals are in range its related to Rogers network.

 

System Information

This menu displays general information of the device

 

Hardware Version1A
Software Version2.0.10.34T6

 

Downstream Overview
Port IDFrequency (MHz)ModulationSignal strength (dBmV)Channel IDSignal noise ratio (dB)
1591000000256QAM-7.100736.387
2855000000256QAM-5.500337.356
3861000000256QAM-5.900437.356
4579000000256QAM-5.800536.610
5585000000256QAM-6.100636.387
6849000000256QAM-5.700237.356
7597000000256QAM-8.400836.610
8603000000256QAM-8.800936.610
9609000000256QAM-8.2001036.387
10615000000256QAM-7.3001136.610
11621000000256QAM-6.5001236.387
12633000000256QAM-5.4001337.356
13639000000256QAM-5.1001437.356
14645000000256QAM-5.3001536.610
15651000000256QAM-5.7001636.610
16657000000256QAM-6.1001736.610
17663000000256QAM-6.8001836.610
18669000000256QAM-6.7001936.387
19675000000256QAM-6.6002036.610
20681000000256QAM-6.6002136.387
21687000000256QAM-6.8002236.610
22693000000256QAM-7.0002336.387
23699000000256QAM-7.1002436.610
24705000000256QAM-7.2002536.387
25711000000256QAM-7.1002636.387
26717000000256QAM-6.8002736.610
27723000000256QAM-6.8002836.610
28825000000256QAM-6.6002936.387
29831000000256QAM-6.8003036.610
30837000000256QAM-6.6003137.356
31843000000256QAM-6.3003237.356
32303000000256QAM-7.600135.595
OFDM Downstream Overview
ReceiverFFT typeSubcarr 0 Frequency(MHz)PLC lockedNCP lockedMDC1 lockedPLC power(dBmv)
04K275600000YESYESYES-8.000000
1NANANONONONA
Upstream Overview
Port IDFrequency (MHz)ModulationSignal strength (dBmV)Channel IDBandwidth
130596000ATDMA - 64QAM33.50036400000
213696000ATDMA - 64QAM31.50016400000
323700000ATDMA - 64QAM32.75026400000
OFDM/OFDMA Overview
Channel IndexStatelin Digital AttDigital AttBW (sc's*fft)Report PowerReport Power1_6FFT Size
0DISABLED0.50000.00000.0000-inf-1.00004K
1DISABLED0.50000.00000.0000-inf-1.00004K

Re: Degradation in upload speed

Wireless_Roamer
I Plan to Stick Around

Getting normal connection and speed this evening. It would appear they are making some headway in repairing this issue. I will keep monitoring and post if the problem persists. My firmware is the latest and hasn't changed.


@hector316 wrote:

Signals are in range its related to Rogers network.

 

System Information

This menu displays general information of the device

 

Hardware Version1A
Software Version2.0.10.34T6

 

Downstream Overview
Port IDFrequency (MHz)ModulationSignal strength (dBmV)Channel IDSignal noise ratio (dB)
1591000000256QAM-7.100736.387
2855000000256QAM-5.500337.356
3861000000256QAM-5.900437.356
4579000000256QAM-5.800536.610
5585000000256QAM-6.100636.387
6849000000256QAM-5.700237.356
7597000000256QAM-8.400836.610
8603000000256QAM-8.800936.610
9609000000256QAM-8.2001036.387
10615000000256QAM-7.3001136.610
11621000000256QAM-6.5001236.387
12633000000256QAM-5.4001337.356
13639000000256QAM-5.1001437.356
14645000000256QAM-5.3001536.610
15651000000256QAM-5.7001636.610
16657000000256QAM-6.1001736.610
17663000000256QAM-6.8001836.610
18669000000256QAM-6.7001936.387
19675000000256QAM-6.6002036.610
20681000000256QAM-6.6002136.387
21687000000256QAM-6.8002236.610
22693000000256QAM-7.0002336.387
23699000000256QAM-7.1002436.610
24705000000256QAM-7.2002536.387
25711000000256QAM-7.1002636.387
26717000000256QAM-6.8002736.610
27723000000256QAM-6.8002836.610
28825000000256QAM-6.6002936.387
29831000000256QAM-6.8003036.610
30837000000256QAM-6.6003137.356
31843000000256QAM-6.3003237.356
32303000000256QAM-7.600135.595
OFDM Downstream Overview
ReceiverFFT typeSubcarr 0 Frequency(MHz)PLC lockedNCP lockedMDC1 lockedPLC power(dBmv)
04K275600000YESYESYES-8.000000
1NANANONONONA
Upstream Overview
Port IDFrequency (MHz)ModulationSignal strength (dBmV)Channel IDBandwidth
130596000ATDMA - 64QAM33.50036400000
213696000ATDMA - 64QAM31.50016400000
323700000ATDMA - 64QAM32.75026400000
OFDM/OFDMA Overview
Channel IndexStatelin Digital AttDigital AttBW (sc's*fft)Report PowerReport Power1_6FFT Size
0DISABLED0.50000.00000.0000-inf-1.00004K
1DISABLED0.50000.00000.0000-inf-1.00004K

 

Re: Degradation in upload speed

I just switched to Rogers few days ago from Fido (75/10) and I do face the slow upload speeds.

I am in Warden and Danforth (GTA) and I have the 500u. While my downloads are fine 530Mbits

my upload speeds are 3-4Mbits. I have the Coda 4572 with the 34T6 firmware.

It seems these uploads problems are all around. 

Today suddently I have normal uploads (20Mbits) but I am not sure if it is going to stay like that.